Spar penger på frakt – hvordan bedrifter kan dra nytte av reforhandling av fraktavtaler

Frakt er en av de største utgiftene for mange bedrifter som selger varer på nettet. Å finne de beste prisene og vilkårene for frakt kan være en utfordring, og mange bedrifter betaler mer enn de trenger å gjøre. 

Ved å reforhandle fraktavtaler kan bedrifter spare betydelige kostnader og øke sin lønnsomhet. Her får du noen tips om hvordan bedrifter kan få hjelp til å reforhandle fraktavtaler og få de beste prisene for sine fraktbehov.

Utnytt ekspertisen til fraktspesialister

En av de beste måtene å reforhandle fraktavtaler på er å benytte seg av ekspertise til fraktspesialister som Toplogic. Med over 30 års erfaring med å fremforhandle nye fraktpriser for bedrifter i hele Norden kan Toplogic hjelpe bedrifter med å finne de beste prisene og vilkårene for sine fraktbehov.

Når TopLogic kom på banen for å vurdere våre transportløsninger og kostnader her i Norge, var jeg sterkt i tvil på om de ville kunne gjøre en forskjell. Vi hadde allerede forsøkt gjentatte forhandlinger med vår faste transportør og sett på alternative løsninger. Resultatet av vårt eget arbeid var skuffende, , forteller logistikkansvarlig i verneskoleverandøren Sievi, Richard Veiseth og fortsetter;

Overraskende fant TopLogic skjulte kostnader ved våre tilleggstjenester som blant annet privatsendinger. De hadde vi ikke tenkt så mye på da det er en mindre andel sendinger for oss. Det viste seg at det var lønnsomt med kostnadseffektivisering som ga oss en gode besparelser. Men en total besparelse på 40% hadde jeg aldri trodd. Det var en overraskelse av stor betydning, og vi kommer garantert til å benytte TopLogic igjen i fremtiden.

Vær åpen for nye fraktselskaper

En annen måte å reforhandle fraktavtaler på er å være åpen for nye fraktselskaper. Ved å vurdere alternative fraktselskaper kan bedrifter finne bedre pris og vilkår som passer deres behov.

Analyser fraktbehovet

En tredje måte å reforhandle fraktavtaler på er å analysere bedriftens fraktbehov. Ved å analysere varevolum, leveringsmønstre og etterspørsel, kan bedriften forhandle bedre priser og vilkår for frakt.

Konklusjon:

Bedrifter som benytter seg mye av frakttjenester kan spare betydelige kostnader ved å reforhandle fraktavtalene. Ved å utnytte ekspertisen til fraktspesialister som Toplogic, være åpen for nye fraktselskaper og analysere bedriftens fraktbehov, kan bedrifter få de beste prisene og vilkårene for sine fraktbehov. Med grundig analyse og planlegging kan bedrifter øke sin lønnsomhet og styrke sin konkurransekraft.

Fraktløsninger